Discografia

Els Groullers - nianou

Nianou
2000

Els Groullers - Tr3s Qu4rtants amb folre

Tr3s Qu4rtants amb folre
2004

Els Groullers - Amb Arrels

Amb Arrels
2009

Nianou, 2000.

Aquest primer treball, composat exclusivament de peces tradicionals, fou guardonat amb el premi ÈXIT (atorgat per TV3 i Catalunya Ràdio) i més tard, a l'any 2001, pel Ministerio de Cultura, essent seleccionats d'entre una llista de més de 300 grups candidats per a fer una gira per Galícia, Astúries i la Comunitat Murciana (Circuitos INJUVE).

Es pot considerar que aquest petit disc fou el motor d’engegada del nostre grup, ja que a partir d’aquests èxits inicials varem decidir-nos a treballar seriosament la nostra música.

Tr3s qu4rtans amb folre, 2004.

Aquest treball va ser la nostra primera experimentació conscient amb els tres quartans en aquesta formació que va donar nom al disc (Tres Quartans amb Folre). Un treball de precisió i depuració en el so, d’aprofundiment dels unísons del sac, el flabiol i la tarota, aprofitant tot el coixí harmònic que aporten el baix elèctric i l’acordió diatònic i la base rítmica de les percussions i la bateria.

Sense deixar de treballar amb material tradicional, bona part dels temes d’aquest disc eren creació d’alguns dels nostres mestres i companys, com Jaume Arnella, Marcel Casellas, Perepau Jiménez, Jordi Molina, i Toni Xuclà, entre d’altres, que també van col·laborar en l’enregistrament de les seves creacions.

Amb arrels, 2009.

El nostre projecte actual significa la culminació de la maduresa del grup. Pràcticament tot el repertori està format per peces de composició pròpia de diferents membres del grup, basades en els patrons tradicionals incorporant influències diverses d’altres tradicions i grups musicals que hem anat coneixent al llarg de tots aquests anys. També és el resultat d’un treball de conjunt, una manera de treballar en què cadascú aporta la seva creació i la resta dels membres la fem créixer a mesura que l’anem rodant.

Amb el material corresponent a aquest disc vam participar en una competició europea, el concurs anomenat Eurofolk, en l’edició de l’any 2007, on vam ser guanyadors de la fase espanyola i en una disputada final vam quedar segons a nivell europeu.